Страници

Коледната приказка на Грац


Романтично осветени улици и булеварди, всяка с индивидуални бляскави накити - звънчета, звезди, с обърнати надолу елхи; сцената на Рождество, изработена от лед; 12 коледни пазара; аромат на греяно вино и вкусни сладкиши; детски смях и блясък в очите; изненади; подаръци; тържествени програми; вълнуващи срещи със Свети Николаус и Крампус; пътуване с ретро трамвай; обиколка на центъра с коледно влакче; 25 000 лампички блещукащи от 30 м празнична елха; виенско колело с автентични мотиви и още много наслади и емоции за всички сетива. В Грац не случайно наричат Коледа - "5 - ти сезон", а в предпразничните дни се превръща в истинска приказка.























13 коментара:

  1. Атмосферата е толкова празнична и красива,а многобройните снимки ни пренасят на това приказно място!Коледа вече е дошла!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова празнично и красиво! Приказно е! И толкова заразяваща е щастливата усмивка на Ицко! Благодаря ти, че ни направи съпричастни! Весели празници и топли прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Приказка!.....Наистина настръхнах(не от студ:)) от видяното!Самоуважението и способността да се възползват от малкото ценни празници си личи по най-малката украса,поставена на най-точното местенце.....Почувствах се леко натъжена,но и изпълнена с надежда,че тук където съм се родила все някога ще се спре с желанието да се увеличават цени,данъци,изисквания и ще се започне с уважава индивида,който стоически изнемогва и успява да оцелее!
    Прегръщам те Кате!

    ОтговорИзтриване
  4. :))))
    и ще се започне ДА СЕ ГЛЕДА с уважава КЪМ индивида,който стоически изнемогва и успява да оцелее!

    ОтговорИзтриване
  5. Наистина приказка, Кате! Насреща им да бягаме, няма да ги стигнем:) Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  6. Много багата и пищна украса Кате.Но така е почти в цяла Европа.В Германия е приказно по Коледа.Шейни с впряг от кучета, приказни къщички и украси.Даже преди години - около 1985 - 1990 година още по - пищни украси имаше, навсякъде се предлага и греяно вино, сладкиши, щолени и куп изненади за подаръци.Чудни са снимките.Зареждаща и вдъхновяваща предпразнична атмосфера.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  7. Всичко е толкова пищно, празнично и красиво, но без щастливото личице на Ицко, нямаше да ме впечатлява в такава степен. Колко е хубаво да си дете и цялата тази магия да се отразява в очите ти!
    Щастливи празнични дни ви желая! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Вълшебна Коледна приказка,Кате!
    И за децата е най-забавно!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Прекрасна разходка, Кате, толкова пищно и празнично! А малкия сладур е страхотен, да ти е жив и здрав!
    Весели празници! Прегръдки

    ОтговорИзтриване
  10. Истинска коледна приказка! Благодаря, че ни пренесе в тази невероятна атмосфера, Кате!

    ОтговорИзтриване
  11. Европа се преобразява по времето на коледните и новогодишни празници. Обичах тази атмосфера. Беше вълшебно. Шест години в Прага минаха, като един ден.
    Трамвая е невероятен!
    Благодаря ти, Кате за разходката.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря ти за споделената красота,Кате,знаеш колко ми е интересно ,страхотно е!Щастливи празнични дни на цялото семейство!

    ОтговорИзтриване