Страници

Честит празник, Любов!


Има много начини да покажем Любовта си. Чрез поглед, целувка, жест, подарък, нещо специално, нещо малко, но от сърце... Всеки познава човека до себе си и знае какво би го зарадвало.
Св. Валентин е празник в чест на Любовта. Ден в който влюбени и обичащи се хора си разменят валентинки. Това са съвсем малки, дребни предмети, които в повечето случаи са ръчно изработени, или пък купени. Картички, бонбони, шоколади, малък аксесоар, сувенир, бутилка вино и т.н. Задължително без демонстрация и без показност. Този празник е в чест на Любовта, а не на материализма.


Всеки отбелязва Св. Валентин по свой си начин. Някои го отбелзват с разходка, вечеря, кино, нещо, което да правят заедно с любимия човек.
Вместо да си подаряват отделни подаръци, други пък си правят общ подарък - рамка за снимки, катинарче, с послание да го заключат някъде, изобщо влюбеният човек може да бъде доста изобретателен.
Храната не е задължително да е със сърчица и свещи, достатъчно е да е споделена с любимият човек, близки и хора, които обичаме.




Моят начин да кажа "Обичам те"
Не веднъж съм казвала, че всичката храна, която споделям тук съм приготвила за хората, които обичам. Това е моят начин да ги зарадвам, да направя нещо мило за тях. Моите момчета винаги са били доволни от тази ми проява на любов;). Разбира се това съвсем не е единственият начин по който засвидетелствам чувствата си.


За всички, които търсят идеи за този ден или пък за някой романтичен празник или просто, за да изненадат любимият човек, споделям моите такива.
За някои от тях аз също съм се вдъхновила от предложения, споделени в интернет, но истинското вдъхновение е Любовта!


Салфетки от плат, с тематична декорация


Салата в бурканче
Идеята ми хрумна тъй като се чудех къде точно да сервирам салата, като от декорации място не остана:), та този начин мисля да прилагам често. Освен, че пести място е и доста атрактивен. Тази салата е на пластове от: микс от салати, краставица, домат, авокадо, кашу и сърце от моцарела.


Равиоли сърца с моцарела и домат
Тези са купени готови, само се варят. Но могат да се приготвят и домашни, като се използва тесто за паста, разточва се, изрязват се сърца, слепват се две по две, чрез притискане в краищата с вилица, като между тях се поставя плънка по избор.


Френски макарони и гофрети сърца



На една романтична маса могат да присъстват всякакви любими ястия, от съвсем обикновени, но поднесени различно, до гурме предложения без излишни декорации. Дали храната ще е с формата на сърце, декорирана със сърце или не, това няма никакво значение. Салфетки, прибори, съдове, свещи, всичко може да бъде тематично подбрано.



Честит празник, Любов, благодаря ти че те има!


5 коментара:

  1. Кате, нека любовта и уважението бъдат винаги във вашият дом!
    Обичайте се и се радвайте на живота!
    Прегръдки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник, Кате! Много ми хареса всичко казано и поднесено. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
  3. Кате,
    Честит да е празника за цялото ти семейство.Бъди жива и здрава и продължавай в същия дух да ни поднасяш чудесни теметични менюта.Великолепно поднесено и снимано е всичко.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Обичайте се, Кате! По - хубаво чувство от любовта няма!
    Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  5. Приказка за любов...прекрасна си, Кате,
    прекрасни са тематичните ти менюта, а теза за любовта - вълшебни!
    Много комплименти за теб, много любов и щастие в твоя дом!

    ОтговорИзтриване