събота, 22 октомври 2011 г.

Печена тиква с орехи мед и сушени плодове

Като ще е тиква, да е печена:). Безспорно най- популярния бърз и вкусен начин за консумиране на тиквата е чрез печене. Руми я представи в малко по- различна светлина и аз разбира се веднага последвах идеята:).


Рецептата на Руми е тук: /http://rumicka.blogspot.com/2011/09/blog-post_23.html
Ето и моето изпълнение:

Продукти:
Тиква
захар
сушени плодове
орехи
мед


Ако е голяма тиквата се нарязва на парчета заедно с кората, ако е по-малка може да се разреже на две части. Парчетата тиква се поставят в тава с кората надолу, наливат се 2 чаши вода, покрива се с алуминиево фолио и тавата се слага във фурната на 200 градуса. След 40 минути се изважда и фолиото се отстранява. Тиквата се поръсва отгоре със захар около 1 супена лъжица на парче, наръсва се със сушени плодове и се връща пак във фурната за около 10 минути да се карамелизира захарта отгоре.
Сервира се с мед и смлени орехи.


Няма коментари:

Публикуване на коментар