Страници

Честит първи учебен ден със скалички за високи върхове!


Честита нова учебна година, скъпи малки и големи ученици!
Нека тя е изпълнена с много нови знания, много щастливи моменти и чисти приятелства.
Избрах да ви почерпя със скалички, за да покорявате много върхове, да учите и да сполучите.
Подарявам ви здравец - за здраве, за да се справяте безпрепятствено по пътя към високите върхове.
Честита нова учебна година и на всички учители и родители!
Успех! И по вода да ви върви...




Точна рецепта за скаличките нямам, винаги ги правя по различен начин. Но все пак:
Смилам бисквити и/или блат за торта. Разбърквам с малко прясно мляко и малко краве масло, да се получи смес която е удобна за оформяне. И оформям скаличките. След това ги поливам с разтопен шоколад и ги оставям в хладилник. Шоколада разтопявам или на водна баня, или в микровълнова - начупвам го на парченца в суха купа и я слагам в микровълнова, за около 90 секунди на максимална степен, като отварям през 30 секунди и разбърквам. През лятото се топи за по-малко време, така че когато се разтопи, не го пускайте повече, за да не прегори.



3 коментара:

  1. Поотдалечих се от тези вълнения за първия учебен ден /внуците пораснаха/ :), но си поднесла тези скалички страшно оригинално! И това съчетание на зелено и кафяво - страхотно е! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Голяма красота! Малко извън темата, но откъде може да се закупи такова менче (или както се нарича :) Много е ефектно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря! Това менче е подарък на мама от много години и не знам сега къде може да се намери същото. Но пък съм сигурна, че по магазините за керамични, глинени изделия може да има нещо подходящо. Дано си откриете! Поздрави!

      Изтриване