Страници

Еклерови лебеди


По време на пролетната ни разходка до Несебър открих тези прелестни лебеди. Мислех да включа снимките към предишната публикация, обаче се чудех коя снимка да избера като всичките си ги харесвам. А и лебедите са толкова красиви.
Времето с тях минава неусетно, а те ме забавляваха истински.
Винаги се вълнувам когато видя истински животни на свобода, сред природата, виждала съм сърнички при пътуването ни до Австрия и в близост до Габрово, лебеди на язовир Йовковци, делфини в гръцкото море, катерички в Родопите и в Австрия, костенурки по екопътеки, таралежи, дошли на гости у дома:) и винаги срещата ми с такива животни макар и от далеч е вълшебна.
Сега съм много щастлива, защото тези красавци наистина бяха в близост и ми напълниха душичката!:)
Поснимах си на воля:), а те не спряха да позират:)
С тази публикация поздравявам и една прекрасна сладуранка, която днес има рожден ден `•.♥ ♫ ♥•.





















А мисля, че това беше намек да си тръгна:)


За днес избрах рецепта за известните wedding swan.

Еклерови Лебеди


По-скоро това е идея за декорация, като базова рецепта може да използвате ваша рецепта за еклери.
Много подходящи са за сватбени тържества, за рождени дни, изобщо за всеки специален повод или пък и без повод:).
Може да ги направите и като предястие със солена плънка или пък като десерт, с крем.
Също така може да глазирате крилцата с карамел, получен от разтопяването на бонбони лакта, например.
Вижте как ги направих аз:


Продукти:
Еклерите направих по тази рецепта, като промених начина на печене.

еклери:
4 яйца
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно

плънка:
-Пудинг ванилия
-Прясно козе сирене (крема сирене) ( за солените еклери)


Приготвяне:

Направете първо сладкия крем, за да може да се охлади. Като го отстраните от котлона може да му добавите бял шоколад и краве масло и да разбъркате докато се разтопят. Покрийте го с прозрачно фолио, за да не хваща коричка, ето така:


В тенджера смесете водата и олиото. Сложете на котлон.
Когато течността заври прибавете брашното наведнъж, бъркайте докато сместа започне да се отлепва от дъното и стените на тенджерата. Отстранете от котлона.
Оставете за около 5 минути да се охлади и добавете едно по едно яйцата към сместа като след добавянето на всяко яйце разбърквате, докато се поеме.
Изсипете сместа в шприц и оформете продълговати еклери върху хартия за печене.


Може да ги оформите и сърцевидно:


Шприцвайте с тънък накрайник и главите на лебедите:


Изпечете ги в предварително загрята фурна на 200 С за около 20 минути, или до златисто оцветяване.
Отворете леко вратата на фурната и оставете така за 5 мин., за да не спадне обема.


Извадете еклерите и ги оставете да изстинат. Изпечете и главите на лебедите, като при тях е необходимо по-малко време за печене. Внимавайте да не ги изгорите.


Разрежете еклерите, както е показано на снимката и оформете лебедите. Може да направите очички със сладкарските шрифтове на Др Йоткер.



Пожелавам ви прекрасна цветна седмица!!!

15 коментара:

  1. Красиви снимки! Страхотна идея, много ми харесаха лебедите-еклери! :) Хубав и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ох ,Кате много си ми сладка ! Така красиво започваш седмицата , как да не ти се радва човек :* ! И живите и сладките лебеди са прелестни ! Питам се , дали има нещо ,което да ти се опре и си отговарям - не !
    Чао ,Бонбон ! Хубава седмица ! Целувки !

    ОтговорИзтриване
  3. Отново страхотни и зареждащи снимки, Кате! Като започнем от живите лебеди и стигнем до еклеровите - всички са прекрасни! Една година на брега на Дунав, в Нови сад се радвах на близостта с лебеди. Бяха толкова много и за първи път видях тази птица от много близо. Завиждам за разходките ти, за всичките :))
    Благодаря, че поне със снимки ме разхождаш и мен :) Поздрави и много усмихнат ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Кенди, прекрасни малки лебеди си си направила! Много красиви и в реален и в хранителен вид!

    ОтговорИзтриване
  5. Кате, пррекрасни снимки, лебедите са неверояти същества! "Завид" за срещата ти с делфините, мечтая си да видя свободно плуващи в морето, не само в делфинариум.
    Сладкото изкушение е страхотно! Пълна си с идеи!
    Усмивки и хубава нова седмица! ツ

    ОтговорИзтриване
  6. Кате, голяма играчка си му ударила, но резултата си струва - страхотни лебеди, толкова ми се иска да излапам един....от еклеровите, де...
    С усмивка
    Мария

    ОтговорИзтриване
  7. Много тематично. Страхотна публикация, Кате. Хубав ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Ейй Бонбонче страшни лебеди си направила, удивляваш ме с търпението и огромното желание, с което правиш всичко, браво на теб!
    Прекрасна седмица сладурче и много хубави неща да сътвориш :)

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятни са и моделите, и снимките, и еклерите! Комплименти за майсторството, Кате! Спорна нова седмица, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  10. АХ,Кате,невероятни са и лебедите и твоите лебедчета!!!
    толкова са нежни!
    прекрасна седмица миличка
    прегръдки Бонбон

    ОтговорИзтриване
  11. Страхотно съчетание, Кате -
    великолепно изглеждат лебедите във всичките им моменти, пози и майсторски трансформации...
    Чудесна публикация, с рецепта, снимки и представяне, много ми харесва!
    Комплименти,
    моите поздравления и хубава нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  12. Страхотни са, Кате! Много финес има във фигурките, пък и в „свободните“ лебеди, дето си наснимала :)

    ОтговорИзтриване
  13. Кате, великолепни са - и красивите лебеди край Несебър , и тези, които ти си приготвила!
    Спокойна нощ!

    ОтговорИзтриване
  14. Еее … браво Кате ! Толкова си идейна !
    И снимки с лебеди и сладки еклери лебеди:) Имаш идея за всяка твоя публикация!
    Комплименти за креативноста ти !

    ОтговорИзтриване
  15. Rose,Ив, Снежи,Бубе, Дани, Мария, Гери, Еви, Миме, Дианка, Лучия, Тили, Гоголина, Благодаря ви! Радвам се, че ви харесаха. Наистина тези лебеди в морето, на една ръка разстояние, това е нещо невероятно, радвам се, че ми се случи и се радвам, че успях да пренеса емоцията. Прекрасна нова седмица!!!

    ОтговорИзтриване