Страници

София през погледа на Lumix DC-GX800K


Когато свикнеш с един град, неговите улици, хора, архитектура се превръщат в част от ежедневието ти и някак спираш да ги забелязваш. Винаги ми е било интересно да разгледам същият този град през очите на туристи и пътешественици. Учудвала съм се на ентусиазма и възхищението им. Но е така и ние сме същите, когато посещаваме непознати градове.
Когато от Panasonic ми предложиха да тествам Lumix DC-GX800K , приех с доза предизвикателство и ясната представа, че това е момента в който заедно със семейството ми ще се превърнем в нещо като туристи в собственият си град. Апарата е създаден точно за пътешественици и смятам, че се справи на едно много добро ниво.




Lumix DC-GX800K





Форма и дизайн: Lumix DC-GX800K е компактен, елегантен и стилен. Обективът му се прибира навътре и тогава може да се събере дори в джоб на яке например. Дизайна е в леко ретро стил, предлагащ се в различни цветови решения.

Дисплей: Подвижен сензорен дисплей, подходящ за селфита. При обръщане на екрана фотоапаратът включва автоматично функция таймер.

Качества: По-голямата част от бутоните са групирани в дясната част на камерата, което значително улеснява снимането.
В комплект е с 12-32 мм обектив. Като допълнително могат да се закупят и други. Чрез опцията за WI-Fi връзка може да се прехвърлят директно снимки на смартфон, за моментите, които искате да качите качествена снимка в социалните мрежи, но нямате достъп до компютър.

Режим на снимане: В горната част е разположен диска с различните режими на снимане. Освен автоматични опции има и ръчни, или полуавтоматични.
Интересното тук е заснемане на 4К видео и 4К фото, което е идеално за бързо движещи се обекти и хора.
Post фокус е другата функция, която заслужава внимание, позволяваща промяна на фокуса дори и след като е направена снимката.
Запис на изображения в RAW и JPG формат.

Батерия: Зарядното се включва към камерата, на принципа на зареждане на GSM. Батерията е сменяема, като при пълен заряд издържа приблизително 210 кадъра.

Колкото и да се пише за една камера, мисля, че най-доброто представяне е като се покажат възможностите ѝ, в съчетание с различен поглед и индивидуален стил на заснемане чрез фотографиите биха могли да се създадат интересни истории.
Снимките в публикацията не са обработвани, използвани са няколко режима на снимане.


София през погледа на Lumix DC-GX800K



Камера: Lumix DC-GX800K
Фотограф:Ivan Gashparov
Място: гр. София



























3 коментара:

  1. Иха, моята София...
    Кате, ти ме обърка съвсем с местоживеенето си (или месторождение?), първо си мислех, че живееш някъде по Добруджа, после в Австрия, а сега - София?!?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Веси, объркващо е, да:) но съм свързана с всичките тези места: по рождение, по съпруг и по местоживеене.
      Поздрави!

      Изтриване