Страници

Кюфтенца с доматен сос на фурна


Една популярна рецепта, която бях позабравила,с една много вечерна снимка:), която записвам, за да се подсещам когато се чудя какво да сготвя.


Продукти:
Кюфтенца:
400-500 гр кайма смес
1 глава лук
2 с.л. галета
1 яйце
подправки: чубрица, сол, черен и червен пипер

сос:
700 гр домати от консерва ( белени нарязани)
1 ч.ч. вода
сол
щипка захар
4-5 скилидки чесън
сух риган
1 дафинов лист
3-4 с.л. олио

Приготвяне:
Каймата се омесва с подправките, яйцето и галетата. Оформят се средни по големина кюфтенца, около 12-13 на бр. Овалват се в брашно.
В тава се изсипва олиото, малко от доматеният сос, скилидките чесън. Подреждат се кюфтенцата едно до друго. Отгоре се полива останалият доматен сос, водата, захарта, сухият риган и дафиновият лист. Леко се разбърква и ястието се пече в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

2 коментара:

  1. Правя подобни кюфтенца Кате.Чудесно ястие се получава, а твоето изглежда перфектно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Точно в този вариант не съм опитвала, дано се сетя да се върна, когато и аз се чудя какво да сготвя!

    ОтговорИзтриване